MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap is voor ons niet zo maar een loze kreet. Wij nemen dit serieus en zetten stappen om dit door te voeren tot in de vezels van onze organisatie. Vanuit de oorsprong dat hard werken en het beantwoorden van de vraag door het leveren van kwaliteitsproducten de drive was om vanuit te werken, willen wij er nu een 2e stap bij zetten. Wij pretenderen niet dat wij al voor 100% MVO werken, maar we hebben de stap naar de maatschappij nog steviger gezet en willen hetgeen wij leveren ook verantwoord blijven leveren.

Aspecten zoals duurzaamheid kunnen op veel fronten ingevoerd worden. Voor ons is het een thema die wij willen hanteren en uitdragen. Dit gaat niet van de ene dag op de andere dag. De start ligt al bij de bewustwording bij het dagelijkse werk. Uiteraard trekken wij deze manier van werken ook door naar onze producent in China.

In de textielbranche spelen veel thema’s. De eerste stappen om in deze turbulente, creatieve en dynamische wereld goed zaken te doen, zijn inmiddels gezet.

Verantwoord produceren: Het is van belang dat er op een eerlijke, transparante en zorgvuldige manier kleding wordt geproduceerd. Vragen die wij ons gesteld hebben zijn o.a.: Gebeurt dit op een eerlijke en verantwoorde manier? Hoe zijn de arbeidsvoorwaarden?

Voor ons zijn deze vragen gemakkelijk te beantwoorden. Wij hebben een zeer nauwe samenwerking met een fabriek in China die voldoet aan deze eisen. De fabriek is BSCI gecertificeerd: Business Social Compliance Initiative (BSCI) dat als doel heeft wereldwijd werkomstandigheden in de toeleveringsketen te verbeteren. Arbeidsomstandigheden en milieu gerelateerde zaken in het buitenland hebben ook invloed op onze duurzaamheid en dat realiseren wij ons terdege.

Wij willen ook een maatschappelijk lerende organisatie zijn. Wij hebben nauwe banden met diverse opleidingsinstituten, voortgezet onderwijs en hoge scholen en geven stagiaires graag de gelegenheid om binnen onze organisatie kennis op te doen. Ons biedt dit de mogelijkheid om op een open en transparante manier frisse feedback van de buitenwereld te krijgen, waardoor wij steeds een verantwoorde spiegel voorgehouden krijgen.

Bij het aangaan van samenwerkingen kijken ook wij of een organisatie maatschappelijk verantwoord bezig is.

Wij vinden het belangrijk dat onze kleding letterlijk goed voelt voor onze klant. Dit is de reden dat de producten het garantiecertificaat ‘Confidence in textiles’ hebben. Dit betekent dat ze getest zijn qua huid vriendelijkheid.

Het allerbelangrijkste mogen we niet vergeten en dat zijn onze eigen mensen. Met een bevlogen team willen wij aan onze organisatie blijven bouwen en klanten goed blijven bedienen. Om dit op een verantwoorde manier te kunnen moeten de arbeidsvoorwaarden goed zijn en dient er een transparante bedrijfsvoering te zijn die ieder jaar goed te controleren valt.